Direktlänk till inlägg 22 juli 2012
Just detta blev dagens middag. Jag var lite skeptisk till persikorna första gången jag testade den här maträtten, men det visade sig passa perfekt. Den här kycklinggrytan är nog bland de godaste kycklingrätterna jag någonsin ätit faktiskt och jag rekomenderar den här rätten absolut. :)
Pricken över i:et är cashewnötter som "bordskrydda".
600 gram kycklingfilé(er) |
0,75 st röd paprika |
0,38 st purjolök(ar) |
smör |
0,75 msk curry |
3 dl kycklingbuljong |
3 dl vispgrädde |
2,25 st persikor, hela |
0,75 tsk maizena, eller 2 tsk vetemjöl |
1. Strimla kyckling, paprika och purjolök.
2. Fräs kycklingen i smör i en stor gryta i omgångar, pudra över curryn och tillsätt paprika och purjolök. Häll på buljongen, koka upp och sjud 3-4 minuter. Skumma av om det behövs.
3. Tillsätt grädden, koka upp och sjud ett par minuter. Skär persikorna i klyftor och lägg ner i grytan.
4. Rör ut maizena eller vetemjöl i lite kallt vatten och rör ner redningen i grytan, koka upp. Sjud ytterligare några minuter om du har använt vetemjöl.
Ps. Receptet är för 6 personer samt att vispgrädden kan ju bytas ut till en magrare variant om så önskas.
Städning är ju något som angår alla - oavsett samhällsklass och plats i livet. Alla gör det, alla behöver det (somliga mer än andra, såklart). Jag personligen städar hellre lite, lite och ofta än mycket och sällan. Det känns så överväldigande då och ...
Alla känner ju säkert till uttrycket "att äta med ögonen", eller hur?! Det stämmer ju ur många synvinklar. Det är ju inte bara så att man vill att maten ska se vacker ut, utan omgivningen är minst lika viktig. Stämningen, miljön. Dofterna, ljuset. Ko...
Intresserad av ett samarbete, annonsering eller sponsring? Mejla mig och berätta utförligt om ditt förslag så svarar jag så snart som möjligt.
ienannandelavlivet@live.se