Direktlänk till inlägg 7 januari 2014
Här är receptet på dagens helt fantastiska maträtt. Vill man inte använda kyckling så kan man använda qourn också naturligtvis.
4 personer
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 tsk olja
½ tsk chilipulver
½ tsk gurkmeja
½ tsk mald koriander
1 tsk spiskummin
3-4 krossade kardemummakärnor
4 kycklingfiléer
1 tsk tomatpuré
1 tsk riven färsk ingefära
½ tsk garam masala
4 dl hönsbuljong
3 dl basmatiris
1 dl kokosmjölk
(25 g flagad mandel)
Salt
Peppar
Gör så här:
Skala och hacka löken, pressa vitlöksklyftorna. Fräs allt i oljan i en kastrull ett par minuter. Tillsätt kryddorna och blanda om.
Skär kycklingen i 2 cm tärningar och lägg i den i kastrullen och låt den fräsa under omrörning.
Blanda i tomatpuré, ingefära, garam masala och buljong.
Låt allt koka på svag värme under lock ca 15 minuter.
Koka under tiden riset enligt anvisning på förpackningen.
Häll kokosmjölken i kycklinggrytan och koka ca 5 minuter till. Smaksätt med salt och peppar (och strö över ev. mandel).
Servera grytan med riset (eller som i mitt fall: brysselkålen och broccolin).
Städning är ju något som angår alla - oavsett samhällsklass och plats i livet. Alla gör det, alla behöver det (somliga mer än andra, såklart). Jag personligen städar hellre lite, lite och ofta än mycket och sällan. Det känns så överväldigande då och ...
Alla känner ju säkert till uttrycket "att äta med ögonen", eller hur?! Det stämmer ju ur många synvinklar. Det är ju inte bara så att man vill att maten ska se vacker ut, utan omgivningen är minst lika viktig. Stämningen, miljön. Dofterna, ljuset. Ko...
Intresserad av ett samarbete, annonsering eller sponsring? Mejla mig och berätta utförligt om ditt förslag så svarar jag så snart som möjligt.
ienannandelavlivet@live.se