Direktlänk till inlägg 18 januari 2014
Det väl ungefär det som serveras idag härborta...fast under det kanske lite mer angenäma namnet "pulled pork". Det är en favorit både för att det är vansinnigt gott men också för att det är SÅ enkelt att göra - även om det tar lite tid. Men det fina är att man kan göra annat när rätten står i ugnen (eller spisen, om man hellre vill göra den där) och man behöver inte bry sig det minsta medans the pulled pork lagas i ordning. :)
Recept till 8 - 10 personer
2 kg fläskkarré med ben
2 msk flingsalt
1 tsk nymald svartpeppar
1 msk rökt paprikapulver
2 st gula lökar
1 st vitlök
500 g rökig barbequesås
2 dl stark köttbuljong
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Skölj och torka köttet.
3. Blanda de torra ingredienserna och gnid in köttet med det.
4. Häll lite olja i en stor ugnssäker gryta av järn.
5. Lägg i köttet.
6. Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna och lägg runtom.
7. Häll på barbequesås och buljong över köttet.
8. Sätt på locket och låt köttet stå i nedre delen av ugnen 5 timmar.
9. När det är färdigt ska det bara vara att dra med en gaffel i köttet så det faller isär.
Vad man sen vill servera till är ju helt valfritt. Coleslaw, bröd, ris eller potatis är väl det vanligaste. Jag äter broccoli och brysselkål till. :)
Städning är ju något som angår alla - oavsett samhällsklass och plats i livet. Alla gör det, alla behöver det (somliga mer än andra, såklart). Jag personligen städar hellre lite, lite och ofta än mycket och sällan. Det känns så överväldigande då och ...
Alla känner ju säkert till uttrycket "att äta med ögonen", eller hur?! Det stämmer ju ur många synvinklar. Det är ju inte bara så att man vill att maten ska se vacker ut, utan omgivningen är minst lika viktig. Stämningen, miljön. Dofterna, ljuset. Ko...
Intresserad av ett samarbete, annonsering eller sponsring? Mejla mig och berätta utförligt om ditt förslag så svarar jag så snart som möjligt.
ienannandelavlivet@live.se