Direktlänk till inlägg 29 juni 2014
Som ni vet så delar jag ju med mig av recept lite nu och då och det är ju av många anledningar. Gör jag något gott så tycker jag ju att så många som möjligt ska få chansen att testa det också, men sen så lägger jag ibland upp recept här för att ha en receptbank inne på bloggen liksom. Jag åker ju lite hit och dit i landet och jag vill kunna baka oavsett var jag befinner mig. Istället för att släpa med receptböcker/anteckningsböcker så går jag bara då enkelt och snabbt in på bloggen och kikar på recepten. Väldigt praktiskt. Sen är det praktiskt om någon frågar efter ett specifikt recept också. Då kan jag bara mejla dem länken till mitt blogginlägg. :)
Den här kakan som jag vill tipsa om har jag inte gjort receptet på själv utan jag har hittat det i Allas. Har inte testat det heller men det verkar sååååå gott och jag måste därför blogga om tårtan. Ska göra denna när jag åker "hem" till Värmland om ett par veckor.
ca 12 bitar
Tid: ca 35 min
200 g smör
2 ½ dl socker
2 ägg
3/4 dl kakao
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Kolaglasyr:
1 ½ dl grädde
1 ½ dl socker
½ dl ljus sirap
75 g mörk hackad choklad
2 msk smör
Garnering:
små chokladlinser eller valfritt
Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från värmen, rör i socker och lätt vispade ägg. Blanda resterande torra ingredienser och sikta ner i smeten. Rör om och häll i en bakpappersklädd rund form, ca 27 cm i diam.
Grädda kakan i 200° ca 12–15 min. 3. Koka samman grädde, socker och sirap tills det blir en tjock sås (20–25 min). Dra kastrullen från värmen, rör ner hackad choklad och smör. Låt svalna något och häll glasyren över kakan som ännu finns i formen. Garnera t ex med chokladlinser.
Bilden är lånad från Allas.
Städning är ju något som angår alla - oavsett samhällsklass och plats i livet. Alla gör det, alla behöver det (somliga mer än andra, såklart). Jag personligen städar hellre lite, lite och ofta än mycket och sällan. Det känns så överväldigande då och ...
Alla känner ju säkert till uttrycket "att äta med ögonen", eller hur?! Det stämmer ju ur många synvinklar. Det är ju inte bara så att man vill att maten ska se vacker ut, utan omgivningen är minst lika viktig. Stämningen, miljön. Dofterna, ljuset. Ko...
Intresserad av ett samarbete, annonsering eller sponsring? Mejla mig och berätta utförligt om ditt förslag så svarar jag så snart som möjligt.
ienannandelavlivet@live.se